Onze dochter groeit hard en dat merken we aan alles. Maatje 86 wordt al te klein en ze heeft al driftbuien waar je U tegen zegt. Een echte peuterpuber is ze al aan het worden.

De weg naar de kinderopvang

Onze dochter is een bijzonder gevalletje. Omdat ik zelf medicatie spuit om mijn immuunsysteem laag te houden (en zo darmontstekingen voorkom) moest onze dochter de eerste 6 maanden zo min mogelijk in contact worden gebracht met andere kinderen. Dit omdat haar afweer ook wel eens aangedaan kon zijn en ze wel eens erg ziek kan worden. Na een paar controles in het ziekenhuis bleek dat na 3 maanden mijn medicatie al uit haar lichaam was in plaats van de 6 maanden die er voor staan.

We hadden voor haar geboorte al besloten om haar naar een kleinschalige gastouder te laten gaan. Dit omdat ze dan meer 1 op 1 contact zou hebben en de eerste 6 maanden cruciaal zou zijn voor haar gezondheid. Maar gelukkig viel dit alles mee. Omdat ze uiteindelijk niet kon wennen aan de gastouder hadden we na 5 maanden besloten om haar naar de kinderopvang te laten gaan. Ze miste de interactie met andere kindjes en aangezien ze nog lang het enige kindje op dinsdag zou blijven was dit de beste beslissing voor haar.

De kinderopvang

We kozen een kinderopvang uit die bij ons net buiten de wijk lag. Wel op fietsafstand (3km) maar dat moet te doen zijn. Uiteindelijk duurde het nog even voordat ze het echt haar draai kon vinden maar de echte omslag is er pas sinds 1.5 week. Van huilend wegbrengen loopt ze ons al vooruit en weigert ze nog om mee naar huis te gaan als het tijd is. Een groot verschil is nu ook dat ze regelmatig bij de grotere kinderen mag kijken en ze het daar reuze naar haar zin heeft. Daarom hebben wij samen met de leidsters besloten dat ze naar de kleutergroep mag.

Trakteren

Omdat het toch wel weer een speciale gelegenheid is maakten we er een klein feestje van. Mijn moeder haakte muisjes en wij maakten een huisje met een doosje rozijntjes eraan vast.  Voor de hele groep had ik nog speelgoed staan wat ongebruikt was. Ook kocht ik voor de leidsters een theeglas en vulde deze met lekkere thee en chocolade voor de goede zorgen en de aandacht die ze voor onze dochter hadden. Ik ga de leidsters in ieder geval missen.