Ik had nooit gedacht dat ik zou gaan bloggen over mijn nieuwe bamboe sokken (ik ben er echt blij mee).

Een paar jaar geleden kocht ik bij de Primark in het dorp twee 7 packs met sokken voor het bedrag van € 6,-. Koopje natuurlijk. Maar het begon mij op te vallen dat mijn voeten ze niet zo prettig meer vonden. Kreeg last van velletjes en uiteindelijk leek het alsof ik constant in het water zat met mijn voeten (ze begonnen ook onwijs te zweten).

Online

Uiteindelijk ben ik online opzoek gegaan naar bamboe sokken. Bamboe staat erom bekend dat ze koel zijn in de zomer en warm in de winter. Ook zijn ze duurzaam omdat bamboe hartstikke snel groeit en ze nemen vocht op. In totaal heb ik 4 paar enkelsokken en 6 paar lange sokken gekocht. De lange sokken zijn van biologisch katoen (voor zover het biologisch en duurzaam kan zijn). Owke €35,- voor 10 paar sokken is best veel maar ik had er goede hoop op dat ze het waard zouden zijn.

Toen ze eenmaal binnen waren heb ik ze als eerst gewassen. Dit omdat het de stof en de levensduur ten goede komt. Zodra het eerste paar droog was konden de Primark sokken in de ‘Lade van Max” (hier gaan alle spullen in die naar de textielbak gaan).

Tevreden

Ik draag ze nu al 3 weken en ben uitermate tevreden met de sokken. Ze zitten lekker, voelen goed aan en niet onbelangrijk ze drogen snel.

Mijn nieuwe bamboe sokken aan het drogen
(Hier hangen ze aan mijn octopus)

Het leuke is nog dat wij de verkoper offline tegen kwamen op de markt in Alkmaar. Heb toen gelijk een paar wollen huissokken gekocht waar ik tijdens het bestellen over twijfelde.