Omdat ik afgelopen vrijdag toch moest wachten om mijn paspoort aan te vragen kwam ik er bij toeval achter dat je je banden gratis op kan pompen op het parkeerterrein bij het gemeentehuis. Ik besloot hier gebruik van te maken omdat ik al een tijdje verzuimd had ( en ik had toch tijd over). (En ja ik weet het, het is niet duurzamer dat wij beide een auto hebben maar aangezien ik precies de andere kant op werk dan dat mijn man doet, en er nu een kleine is, hebben we besloten mijn auto nog eventjes te houden).

Hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk als elke andere bandenpomp maar op 1 ding na. Je typt je kenteken in zodat de computer weet tot hoever hij de banden op moet pompen. Ook vraagt hij of je langer dan 15 minuten hebt gereden, je winterbanden hebt en of je benzine wilt besparen. Zo rijd ik al jaren een Toyota Aygo en mijn ideale bandenspanning was 2.4 bar voor en achter.
Je selecteert dan een band en dan begin je met oppompen. Je hoort een piepje als hij klaar is en dan herhaal je dit voor de overige 3 banden.
Mijn bandenspanning was aan het begin schrikbarend laag. Hij was 1.2 in plaats van de gewenste 2.4. Dus het werd tijd ook dat ik langs ging.
Aan het eind kreeg ik bovenstaand overzicht.

Het verbaast me helemaal niets dat ik zoveel bespaar met zo’n lage bandenspanning. Ik houd dit voortaan iets beter in de gaten zodat ik en het milieu en mijn portomonnee spaar.

 

Let jij op je bandenspanning? Controleer jij deze ook regelmatig?