Onze dochter viert al weer over 2 weken haar eerste verjaardag. De tijd vliegt. Het lijkt wel gisteren toen ze voor het eerst in mijn armen lag. Omdat wij volgende week druk zijn met het vieren van haar verjaardag bij onze familie op Texel besloot ik om vandaag de traktaties voor op de opvang te maken. Er werd mij op het hart gedrukt om het niet zo uitgebreid de doen dus ik hield het simpel.

Ik maakte het volgende:

Op Pinterest vond ik een idee van een papieren vis met een doosje rozijntjes ertussen. Dit visje zit weer vast aan een soepstengel die ik er op de dag zelf aan vast maak. Simpel en lekker. Voor de verzorgers van onze dochter koop ik een doosje chocolade zeevruchten. De pot komt uit mijn voorraad potten. Als de traktatie gegeven is haal ik de sticker eraf en doe ik er weer geroosterde pitten in. Het papier had ik nog liggen en het touw ook.

Kou

Het begint weer kouder te worden en dat merkte ik laatst toen ik met mijn dochter naar de vogeltjes buiten zat te kijken. Wat komt er toch een kou uit de kruipruimte vandaan. Omdat wij een extra aanbouw hebben, hebben wij ook 2 kruipruimtes. 1 voor in de gang en 1 in de woonkamer. Hierop ligt een tapijt maar er komt best wel een kou vanaf.

Stiekem hoopte ik dat ik nog een stuk ondervloer had liggen op zolder en dat had ik nog. Ik heb het op maat gesneden en onder de mat gelegd. Nu kan ik zonder een koude kont te krijgen gezellig naar buiten kijken met onze dochter (Het tochtdier doet ook zijn werk weer).


Zojuist heb ik de kruipruimte bij de voordeur ook aangepakt. Dat scheelt toch weer.

Cadeautjes

Jaarlijks worden er op mijn werk cadeautjes verzamelt voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Elk jaar worden honderden cadeautjes over de gezinnen verdeeld die anders geen Sinterklaas vieren. Omdat onze dochter heel veel speelgoed heeft gekregen maar nooit heeft aangeraakt ging ik op strooptocht door het huis. Het leverde een bigshopper vol aan speelgoed op en voor mij veel ruimte. En nog komt er speelgoed bij.

Ben jij nog creatief geweest met weinig?