Onze dochter (15 maanden) loopt wat af en ze ‘helpt’ ook al een beetje mee in huis.
Zo weet ze hoe ze een gieter moet hanteren (dat het ernaast valt maakt niet uit), ‘helpt’ met het opvegen van het gemorste eten en ze brengt ook al haar eigen bordje en vorkje naar de eettafel toe en zet deze neer.
Wij zijn echt hartstikke trots op haar en we liggen soms in een deuk over hoe ze weer probeert te ‘helpen’.

Papier en plastic

Het is nog niet gelukt om plastic volledig uit het huishouden te bannen maar we zijn gaan de goede kant op. Zo hebben we nu nog maar 1x in de 3 weken een volle plastic zak in plaats van 1 per week. Het papier is wel flink vermeerderd maar dat komt ook omdat we veel meer in karton en papier kopen. De inhoud giet ik dan over in oude (augurken) potten die ik voorzie van een mooi label. Deze kan ik dan weer mooi overzichtelijk in de kast zetten.

De kleine helper

Nu heeft onze dochter ‘geleerd’ om plastic en papier te scheiden en dit in de desbetreffende zak te doen. Ze gaat dan al rennend naar de deur toe, kijkt ons indringend aan dat de deur open moet en loopt gelijk naar de juiste zak toe. Gister stond ze met een lege eierdoos te wachten bij de deur. Deze heb ik natuurlijk in de zak laten doen maar er later weer uitgehaald. Deze kunnen mooi naar de boer toe voor de eitjes. Dat we dit terugbrengen naar de boer leggen wij later wel uit.