Binnenkort is het weer pasen en de winkels zijn al sinds kerst (ja echt!) volgeladen met paasspullen. Paaseitjes, paastakken en paasmandjes zijn overal weer te vinden. Omdat onze dochter al loopt lijkt het me leuk om met haar paaseieren te gaan zoeken bij opa en oma. Dit deed ik vroeger ook altijd en het lijkt me leuk om die traditie voort te zetten. Natuurlijk wilde ik kijken of ik het zelf kon maken voordat ik naar de dichtstbijzijnde Action zou gaan.

De werkbeschrijving

Online vond ik een patroon voor een paasmandje (klik hier voor het patroon). Origineel was dit een patroon voor vilt maar ik vond nog een vel gekleurd stevig golfkarton.
Ik trok hem over en knipte hem uit

Maakte er met behulp van een geodriehoek nette rechte vouwen in

Met een gaatjestang maakte ik er gaatjes in deed er een splitpen in om alles bij elkaar te houden.

Als extra maakte ik van een strookje karton een hengel en van 2 restjes sticker een snavel en 2 oogjes.

En klaar is het paasmandje. Dat scheelt me weer een ritje naar de winkels. En misschien dat ik deze (in kleine variant) ga maken voor het afscheid van onze dochter van de haar babygroep op de opvang.