Omdat ik de lente in mijn bol heb ben ik de afgelopen week weer wat begonnen met opruimen. De tuin, schuur, woonkamer en kledingopslag van onze dochter moesten eraan geloven.

Gratis of voor een klein prijsje

Als ik iets op Marktplaats zet vraag ik me altijd af wat zou ik er zelf voor betalen. Sommige spullen vond ik het geld niet waard dus gingen gratis op Marktplaats. Het voordeel daarvan is is dat mensen het heel snel op komen halen. En dat scheelt mij weer ruimte en afstoffen.

Zo verruilden de waterpijp met toebehoren en de vuurschaal van eigenaar voor € 10 elk. De tuinverlichting en fietstas werden binnen een half uur opgehaald voor nop.

Ook heb ik het tuingereedschap uitgezocht en het dubbele apart gelegd. Ik vond nog een oude plastieken tunnel voor het opkweken van groenten. Deze is gescheurd maar met ducktape kan deze nog een paar jaar mee. Het dubbele gereedschap en de plastieken tunnel gaan mee naar Texel waar mijn zwager ze gaat gebruiken voor zijn groentetuin.

De grootste slag haalden we toch wel op de waskamer. Daar lagen nog 2 matrassen die we alleen gebruikten voor mensen die bleven slapen. Nu krijgen we binnenkort van mijn ouders de oude (slaap)bank die we makkelijk in die kamer kwijt kunnen en dus voor logees gaan gebruiken. Ook kunnen we hier met dochter een boekje op lezen en er zit een opbergmogelijkheid in voor beddengoed.
De matrassen stonden een halve dag op Marktplaats voordat ze gratis opgehaald werden door iemand die ze kon gebruiken.
Uiteindelijk zochten we ook nog het beddengoed uit en daarvan kon 10kg! naar de kledingbak.

Babykleding

Voor de babykleding had ik een andere bestemming. Een tijdje terug schreef ik over de site Krijgdekleertjes. Omdat ik niet altijd alleen wil ontvangen heb ik daar al mijn babykleding groter dan maat 62 opgezet. Alles heb ik gesorteerd op maat, gefotografeerd en in pakketten online gezet. Nu hopen dat ik er iemand mee gelukkig kan maken.

Ook heb ik kleding wat ik over had na het sorteren (wat ik vergeten was) gedoneerd aan Stichting Baby Hope.

Het was een klus maar het geeft me nu vooral rust dat ik niet meer om hoef te kijken naar deze spullen. Deze spullen hoef ik niet meer te wassen, niet meer af te stoffen en ze nemen geen onnodige ruimte meer in.

Ben nog niet klaar met opruimen maar ik vind het goed voor even. We maken nu weer tijd voor leukere dingen :-).

Ben jij ook druk met opruimen? Of heb je dat al gedaan?