Sinds een paar maanden hebben wij nog maar 1 auto in plaats van 2 auto’s. En ik moet zeggen dat het even wennen was maar dat we nu ons ritme hebben gevonden.  Het is soms passen en meten maar we redden het tot nu toe nog makkelijk.

Nieuwe fiets

Ik verkocht mijn oude auto, verkocht mijn oude fiets en kocht hiervoor een mooie nieuwe fiets voor terug. Omdat mijn man al een elektrische fiets heeft was het logisch om zelf ook een elektrische fiets te kopen.

Na het bezoeken van 5 fietsenwinkels, advies bij een vriend ingewonnen te hebben en veel testritjes gemaakt te hebben heb ik uiteindelijk gekozen voor de Giant Entour E+1. Totaal was ik € 2299 kwijt maar hij is dit echt dubbel en dwars waard. Ik kreeg er 3 jaar verzekering bij (diefstal en casco), 3 jaar onderhoud, 400kw accu, basis voor een achterzitje en een fietscomputer.

Inmiddels staat er 500 kilometer op de teller en ik hoop er nog veel te maken. De ritjes naar mijn ouders, dorp en kinderboerderij doen we tegenwoordig op de fiets. Dochter vindt het fietsen prachtig en praat honderduit op de fiets. Ook is het rijden op een fiets veel mooier omdat je echt meer ziet van de route. Zo weet ik nu dat er op nog geen 4 kilometer een mooi plekje is waar je kan zwemmen met het uitzicht op een molen.

Auw

Alleen ben ik er wel hardhandig achter gekomen dat je niet alles meer mee kan nemen op de fiets. Ik had iets teveel in mijn tas gedaan en deze scheurde terwijl ik al redelijk wat vaart had. Daar lag ik dus met 2 kapotte knieën, een gescheurde tas en uiteindelijk ook kapotte fiets. Gelukkig heb ik een casco verzekering en werd het kapotte onderdeel tegen mijn eigen bijdrage van €25 gemaakt. Dit doe ik in ieder geval geen tweede keer.