Wat geef je iemand als diegene alles al heeft?

Om het een beetje origineel te houden en niet altijd met geld aan te komen geven wij de laatste tijd het liefst ervaringen cadeau. Zo neem ik mijn ouders, zusje en man mee naar Avifauna om daar lekker tussen de vogels te lopen (zie mijn vorige Blog hoe ik hiervoor spaar). Mijn schoonmoeder gooien we letterlijk uit een vliegtuig (met parachute dat wel 😉 ) en zo geven we vrienden die gaan trouwen een diner cadeau.

Leuk ingepakt is het halve werk

Er is ons gevraagd door de ceremoniemeesters om een cadeautje te maken voor een moodboard. Het thema is ‘eerste kennismaking’. Nu zijn mijn man en de bruidegom vanaf 3 jarige leeftijd al vrienden. Hij was getuige op onze bruiloft en zijn vriendin (toekomstige vrouw) heeft toen mijn haar en make-up gedaan (en ze zorgde met heel veel haarlak dat het windvast was). Nu had ik het goede idee geopperd toen we hoorden dat ze gingen trouwen dat ik wel mee wilde helpen met de decoratie en de bedankjes. Wat een werk was dat zeg. Mijn machientje heeft letterlijk overuren gedraaid en mijn polsen doen er nog pijn van. Maar uiteindelijk hebben ruim 200 tegeltjes de weg gevonden naar de tasjes die uitgedeeld worden.

Het doosje en de verf had ik nog liggen dus die heb ik met elkaar gecombineerd. Online had ik een leuke afbeelding gevonden die ik uit heb gesneden in koperkleurig vinyl en op het doosje geplakt met de details van de bruiloft.

In het doosje gaat als geintje een tekst die ze helemaal zelf mogen pellen en wat op een tegeltje geplakt mag worden. Ik heb een nieuwe naamsticker voorop de voordeur gemaakt en voeg daarbij een persoonlijk kaartje ‘getekend’ door onze dochter. Mijn man voegt nog een paar foto’s toe van vroeger. Zelf heb ik nog een kaartje gehandletterd en een enveloppe gemaakt waar alles in gaat. Deze doe ik in het doosje samen met wat snoephartjes.

Het grote cadeau ligt helemaal onderin. Een uitnodiging voor een diner met zijn vieren wat wij voor ze verzorgen.

Maak jij wel eens cadeautjes zelf? Wat zou jij ervan vinden als je zelfgemaakte cadeautjes zou krijgen?