‘Semi’ groene vingers

Als kleindochter van een bollenboer heb ik werken in de tuin altijd leuk gevonden. Mijn eerste baantje was op mijn 11e (toen mocht dat nog) bij een bloemen veredelaar via het werk van mijn vader. Die werkte toen nog bij de grootste bloembollen-exporteur van Nederland. Dit baantje heb ik tot mijn 19e gehad voordat ik de administratie in ging.
Ondanks dat mijn vader niet meer in de bollen werkt is mijn achtertuin net klein Keukenhof.

Moestuin

Sinds 2 jaar heb ik een kleine moestuin van 1 meter bij 1.5 meter.  Hierin zet ik meestal andijvie (voor de voliere vogels bij mijn ouders), courgette en radijsjes. Vooral met de courgette kan je lang door omdat ze lang vrucht geven. Grotendeels zaai ik dit vanuit zaad maar de courgette vind ik wel prettig dat deze al iets groter is als ik deze in de tuin zet.

Gratis groenten

En daar bedoel ik niet alleen de moestuintjes van de Appie mee. Ook omdat ik wel van het uitproberen ben van de zogenaamde ‘hacks’ die je voornamelijk op Facebook ziet heb ik voor in het raamkozijn een bakje geplaatst met aarde. Hierin heb ik afgesneden lenteui kontjes gezet en goed water gegeven, Je kan ze ook met hun kont in een glas met water zetten als ze uit lopen overplanten maar ik doe het zo.

Het lijkt te werken en over een tijdje hebben we hergroeide lente uitjes.

Wildpluk look

Een tijdje geleden kon je via NL-Doet ergens vrijwilligerswerk doen. Nu had ik al een tijdje geen vrijwilligerswerk meer gedaan dus stond te springen om te gaan. Ik had de lokale heemtuin uitgekozen om daar een paar uurtjes door te brengen. Mijn taak was om de look, die enorm verwilderd was, te verwijderen. Omdat dit een eetbare looksoort was mochten we een paar stekjes meenemen voor thuis. Deze heb ik dus ook maar voor de zekerheid in een potje gezet zodat deze niet gaat verwilderen in mijn tuin 🙂 .

Heb jij wel eens geprobeerd om groenten te laten hergroeien? En is het gelukt?