Voor je 1ste verjaardag 27/7/1985
Oma + Opa Meijer 

Dit staat er onder het hobbelpaard die mijn opa en oma mee gegeven hebben voor mijn eerste verjaardag. Dit is al meer dan 32 jaar geleden en nu is het het hobbelpaard van mijn dochter.

Onze dochter wordt binnenkort 1 jaar dus dat moet natuurlijk gevierd worden. Het lijstje met cadeau’s is inmiddels gemaakt en het zal je niet verbazen dat er niets van plastic op staat. Hieronder een paar redenen waarom ik houten speelgoed verkies boven plastic.

Hout versus plastic.

  • Duurzaam: Houten speelgoed gaat een stuk langer mee dan plastic speelgoed. Er gaan geen batterijen in (een groot voordeel ;-). Het gaat minder snel kapot, verkleurt (bijna) niet en als je het goede merk koopt is het ook nog eens van verantwoord hout.
  • Veiligheid: Plastic wordt gemaakt van voornamelijk giftige stoffen. Deze kunnen vrijkomen als je kind deze in de mond neemt. Als je houten speelgoed van een goed merk koopt zijn de verfstoffen niet giftig en verantwoord voor het milieu. Ook zijn er geen kleine onderdelen die losgepeuterd kunnen worden
  • Uiterlijk en fantasierijk: Houten speelgoed is gewoon een stuk mooier dan plastic. Het kan een echt onderdeel van je interieur worden. Ook is houten speelgoed minder fijn uitgewerkt dan plastic speelgoed en dat stimuleert de fantasie en de creativiteit.

Hebben jullie ook houten speelgoed? En hebben jullie ook favorieten?