Qua energie gaat het de goede kant op maar ik ben nog niet de oude. Daarom heb ik de afgelopen week kleine projectjes in huis opgepakt om mezelf bezig te houden.

Tas repareren

Laatst trok ik het hengel van mijn (dure) tas kapot. Ik vond het zonde om hem weg te gooien en had geen zin om naar de kleermaker te gaan om hem te laten repareren. Ik kon hem altijd nog weg brengen voor reparatie. Nu wil het dat ik een hele tijd geleden een gaatjes tang heb gekocht met drukkertjes. Binnen een kwartier was de tas gerepareerd.

Zelf zeep maken

De zeep in de badkamer was op en ik had nog een blok zeep liggen. Ik raspte 8 gram zeep, deed er 200 ml heet water bij en goot dit in het pompje. Nog even door roeren en ik heb voorlopig weer genoeg zeep.

‘Gratis’ muntplantje

Wij drinken thuis regelmatig muntthee. Ook maken wij vaak sauzen met munt (voor bij de veganistische bonenschotel). Nu kocht ik bij de Turkse winkel een mooi bosje verse munt. Omdat wij dus veel munt verbruiken en niet altijd naar de Turkse winkel kunnen zette ik een takje in een glas met een laagje water. Toen het takje voldoende wortels had zette ik deze in een potje wat nog in de schuur stond. Het takje groeit goed en straks heb ik hopelijk een volwaardige muntplant in de tuin staan. Deze scheur ik te zijner tijd weer voor mijn moeder die een kruidentuintje wilt.

Nieuw hoekje

Omdat ik van ons huis meer een thuis wil maken ben ik meer met binnenplanten aan de gang. Deze staan allemaal nog in potten in de woonkamer maar krijgen her en der een andere bestemming. Zo ook deze plant die op de buffetkast stond. Hij fleurt nu een hoekje op in de slaapkamer. Een heel ander gezicht al zeg ik zelf.