Je zal het misschien gemerkt hebben dat het iets rustiger is op mijn blog.
Hieronder dus een kleine update van wat er in 2.5 week is gebeurd.

2.5 Week geleden kreeg ik dus een lumbaalpunctie. De druk die ze maten was 20. De normale druk die je als gezond persoon hebt ligt tussen de 5 en 15cm ( dit meten ze door letterlijk een centimeter op de naald aan te sluiten).

So far so good, ik had geen hoofdpijn meer en kon 1 uur later weer naar huis. Op naar de oogarts in het ziekenhuis waar wij naast wonen. Ik voelde me goed dus ik ging op de fiets. Ogen en de oogzenuwen zagen er goed uit dus daar mocht ik ook niet over klagen.

De volgende dag kreeg ik in de middag weer hoofdpijn. Het waren een prettige 24 uur zonder hoofdpijn.
De rest van de weken modderde ik wat aan. Totdat ik op een gegeven moment brak omdat het echt niet meer ging. Ik was moe, snel geïrriteerd en had barstende hoofdpijn. Uiteindelijk besloot ik ( wijselijk) om me ziek te melden. Iets wat ik niet graag doe maar het was onmogelijk om te gaan werken.

Na het weekend was ik weer bijgekomen ( lees; ik doe niets in t weekend behalve t noodzakelijke) en ben ik weer aan het werk gegaan. Omdat de hoofdpijn erger werd en niet over ging werd er een nieuwe lumbaalpunctie gepland.
Afgelopen weekend heb ik er echt als een zombie bij gelopen. De hoofdpijn was niet te harden, kreeg geen hap door mijn keel en kreeg niets uit mijn handen. De zorg voor huis en dochter kwamen dus grotendeels op mijn man terecht ( die het ook al heel erg druk heeft met zijn bedrijf)

Vandaag kreeg ik dus de 2e en beslissende lumbaalpunctie. De druk was dit keer 21 en dus hoger dan vorige keer.

Komende week krijg ik te horen van de neuroloog wat er besproken is met mijn oude neurochirurg in het LUMC.
Mijn voorkeur gaat naar een nieuwe drain en dus een zware operatie. Alles beter dan hoofdpijn en niet meer voor mijn dochter kunnen zorgen.

Ik las daarom even een kleine radiostilte in zodat ik me op belangrijkere dingen kan richten ( gezin en gezondheid).