Omdat wij binnenkort op vakantie gaan naar een camping leek het ons handig om een bolderkar te kopen. Heb zelf een hekel aan het sjouwen van tassen en dozen, en met een baby erbij ben ik helemaal een pakezel :-).
Nu had ik een hele mooie gezien . Er zit van alles op en aan. Luchtbandjes, skilatten ( ja die hebben we echt nodig) en een overkapping. Tweedehands was hij niet te krijgen dus dan maar nieuw kopen.
Omdat dit best wel een grote uitgave is,hadden we ons een paar nachten gegeven om hierover na te denken. En dat was maar goed ook. Wij wilden ineens geen bolderkar meer maar besloten hem te lenen via een leenplatform.

Waarom niet kopen?

– Het zou ons ten eerste € 300 kosten. Wat een hoop geld is voor iets wat we misschien 3x per jaar gaan gebruiken. (owke misschien meer maar hoevaak ga ik alleen naar het meer toe).
– Opgevouwen zou de bolderwagen de plek in nemen van een grote doos. Niet noemenswaardig maar we komen om in de dozen. De zolder is nog niet opgeruimd maar de schuur wel en dat willen we zo laten voorlopig.
– Naast de ruimte die het in neemt vinden wij het zonde om iets te kopen wat we ook kunnen lenen (of huren) ( wel de lusten niet de lasten 😉 )  Dit is ook veel duurzamer.

 

Peerby

Een paar jaar geleden maakte ik al gebruik van Peerby. Toen leende ik wat uit. Peerby is een online platform om (weinig) gebruikte spullen uit te lenen aan buurtbewoners. Dus het kan zomaar zijn dat de buurman van verderop een hogedukspuit in de schuur heeft staan die je nodig hebt. Dit is duurzaam en heeft ook een sociale functie.

Omdat we dus een bolderkar willen lenen  had ik me weer aangemeld voor Peerby. Dit keer via de app. Nog geen uur na mijn oproep kreeg ik een pushberichtje dat iemand er een beschikbaar had in de opgegeven periode. Dat is mooi! Een dag voor de vakantie halen we hem op en de dag nadat we terugkomen breng ik hem terug met een eigen gebakken taart erbij.