Het concept van een baby is dat ze groeien. Nu groeit onze dochter wel erg hard (van 48 cm bij geboorte naar 71 cm met 8 maanden). De kleertjes worden dus ook kleiner (en de portemonnee ook). Mevrouw heeft net zoals haar vader hele lange benen dus met maatje 68 had ze al een mooie drie kwartsbroek. Mijn doel zou dus zijn om een paar nieuwe broekjes op de kop te tikken voor weinig.

Ik heb echt een hekel aan winkelen dus ik ging opzoek naar een alternatief. Toen kwam het idee in me op om eens online te zoeken naar kleding voor de kleine spruit. En het was een groot succes!

De gangbare wegen

Ik ontweek de grote kledingwinkels en besloot voor tweedehands te gaan. Allereerst probeerde ik de Facebookgroepen van mijn regio. Hier kwamen mensen wel met spulletjes aanzetten maar uiteindelijk net niet wat ik zocht of ze vroegen er de hoofdprijs voor. Hetzelfde geldt voor Marktplaats.

Totdat ik me bedacht dat ik een keer naar Utrecht zou gaan voor een ruilmiddag van de website Krijgdekleertjes.nl. Ik besloot een bezoekje te brengen aan de website en dat was niet zonder succes. Krijgdekleertjes is een initiatief om (kinder)kleding, speelgoed en babyspullen een tweede leven te geven. Dit is duurzaam, goed voor het milieu en goed voor je bankrekening.

In de opties gaf ik mijn voorkeuren aan en mijn oog viel op een meisjespakket met wel 92(!) items. Ik zou niet alles nodig hebben maar dat zou ik wel zien als het pakket binnen was.

Hoe werkt dit?

De procedure werkt als volgt:

 • Je wordt lid van de site.
 • Je koopt een strip. Deze kost rond de € 2.
 • Je zoekt een pakket uit en deze bestel je. De verkoper neemt contact op over de verdere afhandeling.
 • Je betaald uiteindelijk de verzendkosten direct aan de verkoper en deze stuurt het pakket naar je op.

Zelf kocht ik 4 strips omdat ik zeker weet dat ik hier nog vaker gebruik van ga maken. Al dan niet om spullen weg te geven.

Mijn ‘bestelling’

De foto’s waren duidelijk en overzichtelijk dus besloot ik voor het pakket met 92 stuks meisjeskleding maat 74 te gaan. Nadat ik het pakket had aangeschaft vroeg de verkoper binnen 1 uur al naar mijn gegevens om te verzenden. Ik maakte het geld gelijk over voor verzending en een dag later kreeg ik een mail dat mijn pakket op de post was gedaan. Ik schrok toen ik de doos bij het Kiala afhaalpunt zag staan. Wat was die groot.

Dit zat erin:

 • 3 winterslaapzakken
 • 5 rokken, waarvan overgooier
 • 8 legging
 • 10 broeken
 • 8 vestje
 • 13 shirts/jurken. Waaronder een Z8 jurkje
 • 9 rompers
 • 1 pyjama
 • 7 maillots
 • 17 sokken
 • 1 paar slofjes
 • 1 skipak
 • 1 winterjas van Name it
 • 1 tussenjas
 • 1 bodywarmer
 • Sjaal, muts en wanten


Echt een giga pakket met onverwachts hele mooie kleding. Dure merken zoals Z8 en Noppies en veel basics die ik kan gebruiken. Gister heb ik de eerste schifting gemaakt en de eerste kleding hangt al op de lijn te drogen. De spullen die ik niet gebruik ga ik waarschijnlijk aanbieden aan iemand anders of doneren aan Stichting Slimme Boefjes.

Kopen jullie wel eens tweedehandskleding?