De afgelopen week was het weer lekker druk in ons huishouden. Voor mij iets te druk omdat ik al een paar weken weer hoofdpijn heb maar hopelijk gaat dat snel over. Wat hebben we zoal gedaan?

Voorraad aanvullen

Bij de supermarkt waren de sperziebonen in de aanbieding. Nu eten wij deze steeds meer en in de winter zijn deze best wel duur. Dus kocht ik 1.3kg, maakte ze schoon en verdeelde ze in porties van 200 gram. Deze komen mooi van pas als we roti, kerrie (zonder kip) of gewoon sperzieboontjes gaan eten.


(voor de plastic zakjes ben ik nog opzoek naar een alternatief. Maar voor nu gebruik ik ze 2x en dan pas gaan ze weg)

Groot en klein onderhoud

Omdat ik een tijdje geleden best wel hard met de kinderwagen tegen de ombouw van de radiator aangereden was lag deze er al een tijdje naast. Omdat vrijdag mijn vrije dag was en het weer niet echt goed was besloot ik om de ombouw zelf te maken. Ik schroefde alles los en gebruikte het kapotte onderdeel als malletje om de gaatjes goed te krijgen. Ik pakte een oude plint, zaagde een stukje af en schroefde hem vast onder toeziend oog van mijn dochtertje de opzichter.

Omdat er veel overbodige jassen aan de kapstok hingen heb ik alles maar eens uitgezocht. Er konden 3 jassen naar de kringloop en 1 jas ging naar de schuur als klusjas voor mijn man. Ook zocht ik de mand uit met shawls en mutsen en kon ik weer een paar handschoenenpaartjes maken. Ook haalde ik het logo van een kerstcadeau van een dure shawl zodat deze op marktplaats kan voor de verkoop.


Eindelijk overzicht

Op de plantjesmarkt had ik zaterdag 2 lavendel planten gehaald voor € 2. Ik heb mijn tomatenplanten in de groenbak gegooid en op deze plek konden mooi de lavendelplanten staan. Met de afrikaantjes en de citroenmelisse die nog in bloei staan is het een mooi geheel. Nog 5 vierkante meter te gaan :-).

De aardbeienplantjes werden ontdaan van hun stekjes en in een kweekbak gezet voor volgend jaar.

Voor het grote onderhoud hadden wij wat hulp ingeschakeld. Mijn man ging samen met mijn vader de overkapping maken. Een paar maanden geleden hebben mensen geprobeerd om bij ons achter te komen via de overkapping. Deze hield het dus niet met een grote scheur en lekkage tot gevolg. Omdat het (helaas) niet de eerste keer was hebben we besloten om er doorzichtige dunne platen op te leggen zodat ze het niet nog eens durven te proberen. We kregen er een mooie lichte ruimte voor terug die ik gelijk maar even geminimaliseerd heb wat troep betreft.

Hoe was jullie weekend ? Ook productief of heb je lekker rustig aan gedaan?