Selecteer een pagina

Omdat ik vandaag op visite ging bij een kennis had ik een van mijn snelle en eenvoudige plaatkoeken gemaakt.
Het recept heeft slechts 2 ingrediënten, is lekker budget en kost maar een half uurtje om te maken.

Kokosplaatkoek

  • Blik gecondenseerde melk (320 ml is de standaard verpakking. Hij staat bij onze AH bij de houdbare zuivel)
  • 200 gram geraspte kokos
  • (bakpapier)

De oven verwarm je voor op 180 graden. Je mengt de geraspte kokos en de gecondenseerde melk in een kom. Je legt dit op een bakplaat met bakpapier (wij gebruiken een herbruikbaar vel) en zorgt ervoor dat de laag niet dikker is dan 1 cm. De kokosplaatkoek moet 20 minuten in de oven. Prik er met een sateprikker in om te kijken of de koek gaar is.
Daarna laat je hem in de oven afkoelen en snij je hem als de koek afgekoeld is.

Kleinere koekjes maken kan ook maar dan moet je de tijd met 5 minuten verkorten.


Eet smakelijk!