Onze dochter is al bijna 1 jaar maar een anderhalf geleden begonnen wij met de zoektocht naar een geschikte kinderwagen voor onze kleine spruit. Met oog op natuurlijk ouderschap wilde ik eigenlijk gaan dragen maar daar moest de kleine het ook maar mee eens zijn (en dat was ze helaas niet).

Mijn ouders kochten voor ons de ‘Hummer’ onder de kinderwagens de Sleeworld. Hij was groot, paste net aan in mijn Toyota Aygo maar onze dochter heeft er heel veel veilige kilometers in gemaakt op haar warme schapenvelletje.

Verrassing

Mijn man werkt als senior software developer bij een bedrijf in Amsterdam die de website van Greentom onder handen neemt. Toen hij dat zei grapte ik dat hij wel een kinderwagen kon regelen want dit was mijn droom kinderwagen (ik was er al serieus naar opzoek tijdens mijn zwangerschap). Totdat hij op een dag door appte dat er eentje op kantoor bezorgd was en we die uit mochten testen, Ik kon mijn geluk niet op.

Mijn Green Tom

Mijn man nam een grote kartonnen doos mee waar de Green Tom in zat. Bij deze kinderwagen kan je zelf kiezen welke kleur frame en stof je wilt maar wij kregen het zwarte frame met de rode stof om te testen. Er zat een carrycot (reiswieg) reversible en de classic versie in de doos. Het was dus de 3-in-1 versie. Allereerst viel mij op hoe licht hij was. Hij was echt met 1 hand op te tillen en uiteindelijk stond hij ook echt binnen 1 minuut op. Ook het design is simpel maar praktisch. In de mand kan niet veel maar je kan aan de haak een grote tas ophangen waar veel in past.


(in de reversible stand en met matchende voetenzak)

Waarom zo enthousiast

Deze kinderwagen is gemaakt van gerecyclede petflessen of van natuurlijke stoffen. Ze worden overal ter wereld geproduceerd dus de impact op het milieu is door mindere verzending ook fors lager. Daardoor stimuleer je ook nog eens de lokale economie.

Mocht je de kinderwagen niet meer gebruiken dan kan je hem terugsturen naar Green Tom zodat zij hem weer kunnen recyclen en de onderdelen opnieuw kunnen gebruiken. Ook vind ik het prettig dat ik een kinderwagen makkelijk mee kan nemen in mijn auto zodat ik nog boodschappen mee kan nemen.

Voor en nadelen

  • Hij is duurzaam en kan weer volledig gerecycled en hergebruikt worden
  • Hij is heel makkelijk inklapbaar (met een beetje oefening zelfs met 1 hand)
  • Hij past in mijn inie minie Toyota Aygo kofferbak en er past zelfs nog een tas naast. (voor het idee: een krat bier past er al met moeite in 😉 )
  • Hij is lekker licht wat gewicht betreft: 7,3 kilo.
  • Hij valt lekker op en je ziet hem (helaas) niet zo vaak.

Nadelen

  • Bij opstapjes / scheve steentjes moet je echt opletten dat het wiel niet geblokkeerd wordt. Je klapt heel makkelijk over de kinderwagen heen.
  • Het plastic begint op bepaalde plekken ‘moe’ te worden. Ben bang dat het ooit een keer afbreekt.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn Green Tom en hoop er nog lang plezier van te hebben

Heb jij bij het aanschaf van een kinderwagen ook op duurzaamheid gelet?