Eigenlijk bij alles wat ik zelf kan maken weeg ik de kosten op tegenover de baten. In dit geval hebben we besloten om het nieuw te kopen. Hieronder lees je hoe ik tot deze beslissing gekomen ben:

Het magnetisch krijtbord

Wij hadden in de keuken een tafel staan die vastgeschroefd was aan de muur. Omdat we een buffetkast neer hadden gezet was er geen plek meer voor de tafel. Deze verkochten we via Marktplaats en zo zaten we met gaten in de muur.
Dochter wordt steeds creatiever  en thuis dus we krijgen ook steeds meer kunstwerken. Om ze een ‘speciaal’ plekje te geven hadden we het idee om een magnetisch krijtbord op te gaan hangen. Nu staan de tekeningen nog in de kast maar zie het al helemaal voor me dat ze naar het bord loopt om haar kunstwerk op te hangen als ze weer wat moois heeft gemaakt

Zelf maken versus kopen

Optie 1: Do It Yourself. Ik zette de kosten op een rijtje en dit was de uitkomst:

  • MDF plaat: €6,99
  • Magnetische verf: €27,26
  • Schoolbordverf: €13
  • Omlijsting: €10
  • Grondverf / kwasten etc. : ( reeds in bezit maar ivm gebruik:) €5

Totaal bedrag: €62,25
Dit zijn de kosten buiten de tijd die ik nodig zou hebben voor het verven / afwerken om. Omdat ik dus niet zoveel energie heb en zeker niet om 6 lagen verf aan te brengen valt deze optie af.

Ook heb ik nog gekeken naar een magnetisch krijtbord sticker maar deze kan te makkelijk van de muur verwijderd worden ( zelfs op MDF bord met omlijsting kwam deze nog richting de €40).

Optie 2: Tweedehands
Omdat ik al geruime tijd opzoek ben kijk ik bij elke kringloop waar ik kom of ze er eentje hebben. Helaas kon ik alleen maar normale kinderkrijtborden vinden en via Marktplaats is er bij ons in de regio ook niets te koop. Helaas valt deze optie ook af.

Optie 3: Online kopen
Dit was voor ons de beste optie. Online vond ik een mooi bord voor €30 inclusief bezorging. Deze wordt dus thuisbezorgd en kunnen we gelijk ophangen.

Het resultaat

dat mag er zijn. Ik ben er content mee. De gaten in de muur ga ik nog netjes afwerken en misschien dat ik ga kijken of ik een radiator ombouw kan maken. Desnoods met tweedehands materiaal.

Maak jij ook wel eens zo’n overweging als je iets nieuws wilt kopen?