• In juli deed ik al mee met de no spend maand van de Facebook pagina ‘Meer Geld , Minder Stress’. Dit omdat ik meer grip op mijn (achteraf) nutteloze uitgaven wilde hebben en ik wilde sparen voor een uitje naar Vogelpark Avifauna. Dat laatste is niet echt gelukt maar dat eerste wel. Natuurlijk heb ik meer geld uitgegeven in augustus maar het waren geen uitgaven die ik uit kon stellen. Zo heb ik de kaartjes gekocht van het dagje uit (€ 51), kocht ik nieuw vinyl voor een opdracht (€ 13) en moest ik noodgedwongen een nieuw paspoort (€ 64). Verder had ik nog een paar uitgaven voor de tandarts en de dokter maar voor de rest heb ik het netjes gehouden. De balans was er in ieder geval tussen genieten en geld uitgeven.

Waarom nog een no spend challenge

De reden is dat ik nog een no spend challenge wil doen omdat ik in oktober mijn ouderschapsverlof op ga nemen. Ik werk momenteel 36 uur verdeeld over 4.5 dag. Op de vrijdag (voorheen maandag) neem ik dan 4 uur verlof op zodat ik de hele dag bij mijn dochter kan zijn en uiteindelijk ook een lang weekend heb.

Helaas begint het me op te breken dat ik bijna geen vrij kan nemen op een andere dag mits ik het weer compenseer door op een andere dag mijn uren in te halen. En het liefst ben ik natuurlijk bij mijn dochter. Omdat ik daardoor € 200 minder ga verdienen maar wel dezelfde vaste lasten houd wil ik dus kijken of ik het red met € 200 minder. Omdat ik nog 2 maanden mijn ‘volle’ salaris houd, stort ik als mijn salaris binnen is gelijk € 200 naar mijn spaarrekening zodat ik gelijk het nieuwe bedrag heb om mee te beginnen.

Struikelblokken

Ik ben van het principe: pay yourself first. Dus maandelijks stort ik een bedrag naar mijn spaarrekening (25% van mijn salaris) en daarnaast nog € 50 wekelijks naar mijn buffer. Mijn struikelblok is dus dat ik teveel spaar en dus niet meer kan genieten. Nu geniet ik de laatste 9 maanden het meeste van ons gezin maar voor sommige dingen moet je geld uitgeven. Daar zal ik de balans in moeten vinden.

Ook gaan we een midweek naar mijn schoonouders toe en heb ook nog een afspraak bij de kapper gepland staan. Deze dingen staan dus al gepland en moeten makkelijk van het geld kunnen wat ik nog overhoud na het sparen. En anders moet het van de buffer af waar ik dus elke week geld voor apart zet.

Contant heb ik nog € 20 en hopelijk verkoop ik nog wat via Marktplaats.

Niet alleen prive

Dit keer wil ik de challenge niet alleen privé doen maar ook voor ons als gezin. Mijn dochter draagt momenteel nog wegwerp luiers maar die moeten echt plaats maken voor wasbaar. Daar ga ik dus ook mee beginnen. Verder wil ik echt binnen het budget van € 50 aan boodschappen per week blijven zonder dat we ongezonder gaan eten. Dit is inclusief de flesvoeding van mijn dochter. Ook probeer ik alvast een begin te maken voor de eerste verjaardag van onze dochter door de versiering zelf te maken en cadeautjes te verzamelen.

Mijn geplande uitgaven in september

  • Kapper: € 85 (ik ga voor een compleet ander kapsel dus dit geld is het waard 😉
  • Acupunctuur: €65

Dit zijn dus de uitgaven buiten de uitgaven die ik standaard heb (sparen, buffer en hypotheek), Ik houd rond de € 60 over om vrij te spenderen maar liever doe ik dit natuurlijk niet.

Doen jullie ook mee aan de no spend maand? Heb je een bepaald doel voor ogen?