In mijn vorige blogpost over de No Spend Challenge las je dat ik in de maand juli geld probeer te besparen door niets uit te geven. Natuurlijk mag ik wel iets uitgeven maar alleen aan het noodzakelijke. Benzine, zorgkosten en de kapper vallen hier deze maand onder.

Buddy

Rozemieke van het blog VanKipTotEi is mijn buddy voor deze challenge. Wij hebben bijna dagelijks contact over het reilen en zeilen van de challenge, onze verleidingen en de keuzes die we gemaakt hebben. Haar doel is ambitieuzer dan dat van mij. Rozemieke gaat haar creditcardschuld afbetalen en hoopt daar met de No Spend Challenge eerder mee klaar te zijn.

Verleidingen

Oh wat is het moeilijk om niets uit te geven. Precies de eerste dag van de challenge waren wij onderweg naar de camping voor een weekje vakantie. Wat heb ik me in moeten houden zeg. Het regende dus ik wilde een paraplu kopen (waren we vergeten), mijn vest ging stuk en heb wel 10 winkels bezocht maar (gelukkig) niets gekocht en al die lekkere dingen. De paraplu hebben we niet gekocht omdat we tussen de buien door gingen wandelen. Het nieuwe vest is er uiteindelijk nooit gekomen want ik heb er nog 3 in de kast hangen en die lekkere dingen kochten we in de supermarkt in plaats van in een midden in de stad in een eettentje. Uiteindelijk heb ik € 70,- gepind en hiervan boodschappen en entree betaald voor de dierentuin. Dit was uiteindelijk het bedrag wat ik al eerder gespaard had voor de vakantie dus dit nam ik niet mee in de challenge.

Niet ingecalculeerd

Helaas blijk ik veel dingen niet ingecalculeerd te hebben, Zo moet ik maandag de 10e naar de mondhygienist en dat gaat me € 85 kosten. Nooit rekening mee gehouden want meestal zie ik pas een dag van te voren dat ik een afspraak heb :-). Volgende keer iets beter kijken. Ook wordt mijn schoonmoeder 60 jaar en geven we een (duur) cadeautje van € 50 per persoon.

Oops…

Daar loopt de challenge al de mist in. Ik houd deze maand 21 hele centen over. Maar dat is omdat ik het geld van mijn uitgaven die tot de buffer behoren (kapper / cadeau’s / eigen risico / vakantie ) van mijn lopende rekening betaal. Of ben ik misschien te streng voor mezelf en kan ik beter het geld overboeken van mijn spaarrekening af? Ik ga er een nachtje over slapen hoe ik dit op ga lossen.

Hebben jullie een buffer waar je geld op apart zet? Wat zou jij in mijn geval doen?