Dit keer een gecombineerde blog over de no spend challenge omdat ik vorige week geen tijd had. Ik heb veel onvoorziene uitgaven gehad die (helaas) echt noodzakelijk waren maar ook een paar leuke meevallers.

Onverwachte uitgaven

Het begon goed de eerste dag van de week. De arts gaf me medicatie wat niet vergoedt werd dus dat heb ik allereerst aangeschaft. Daarna richting de mondhygiënist die ook slecht nieuws had. Ik zit aan de max van mijn vergoeding dus de schade was in totaal € 100. Nu had ik al die afspraken kunnen verzetten maar op mijn gezondheid ga ik echt niet bezuinigen. Hetzelfde geldt voor het dure fietshelmpje van dochterlief.

De meevallers

Natuurlijk waren er ook meevallers. We hadden een leuk weekend bij familie op Texel waar we bij mijn schoonvader sliepen. Hadden een geslaagde bruiloft van vrienden en zijn naar de verjaardag van mijn schoonmoeder geweest. We waren dus het hele weekend onder de pannen.

Zondag hebben we van mijn ouders 2 gekregen aubergines een lekker avondmaal gemaakt en we hadden nog over voor de lunch de dag erna. Dat scheelde weer bestellen via Thuisbezorgd en ik leer een beetje creatief zijn met groenten.

Ruilen in plaats van verkopen

Omdat bepaalde items niet echt goed verkochten via Marktplaats heb ik eens geprobeerd om wat te ruilen. Dit heb ik voorheen ook eens gedaan en dat beviel goed. Dit keer ruilde ik een soundbar met subwoofer (8 jaar oud) voor een 4 pack Coca Cola. Omdat de dvdspeler kapot was kon ik er niet de hoofdprijs voor vragen maar zelfs voor € 10,- wilde ze hem niet ophalen.

Zo langzaam aan stroomt mijn Marktplaats weer vol met spullen om te verkopen. Binnenkort hoop ik echt de zolder op te gaan om alles uit te zoeken zodat het nog overzichtelijker wordt

En nu? Is mijn doel behaald?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de challenge zwaar vindt. Ik ben liever onbewust met geld bezig dan dat ik elke keer moet kijken of het wel binnen de challenge viel en of het er ‘vanaf’ kon. Heb ik mijn doel behaald? Niet echt. Dit komt voornamelijk door de onverwachte kosten en de slechte planning van mijn kant. De maand begon ik met € 45 in de plus en eindigt met € 30.

Wel heb ik in ieder geval 1 doel behaald. Ik ben 1 kg kwijt :-). Denk dat het komt omdat ik geen snoep of ander snaaiwerk heb gekocht (omdat er ‘geen’ geld voor was). Dit zet ik volgende maand dus door maar wat het geld gedeelte betreft let ik volgende maand op maar ga ik ook niet op de centen zitten. In september ben ik wel weer van de partij maar dan ga ik proberen om het met € 200 minder te doen. Dit krijg ik straks minder als salaris omdat ik een dag minder ga werken.

Hoe is bij jou de no spend maand verlopen? Viel het mee of tegen?