Zojuist zijn we terug gekomen van onze (budget) vakantie in Duitsland. Thuis blijven is natuurlijk goedkoper maar weggaan is leuker. Dit zou ook de eerste ‘grote’ vakantie worden als gezin. Wij hadden niet veel eisen. Midden in de natuur, een meer om in te zwemmen, vlak bij een grote stad en niet te ver rijden. Online vonden we wat van onze gading net onder Duisburg (Duitsland). Veel mensen verklaarden ons voor gek door te gaan kamperen met een baby maar ons is het goed bevallen. Het is wennen om met een baby op vakantie te gaan omdat je niet weet hoe de kleine erop gaat reageren. Je sleept onbewust heel veel mee. Wij namen een campingbedje, matras, bolderwagen, zwembadje, windscherm en een eetstoel mee (en natuurlijk kleding, luiers en eten voor de eerste 2 dagen).

Ons verblijf

We verbleven dus op een camping midden in de natuur. Wij zouden een woonwagen krijgen maar uiteindelijk bleek dit een caravan met grote voortent te zijn. Deze was voorzien van een klein keukentje waar alles in zat wat we maar konden wensen. Een grote koelkast, gasfornuis en magnetron. Wij hebben 3 keer zelf iets gekookt en dochterlief at daar lekker van mee.

De caravan stond op een groot grasveld van 3 wagens met in het midden, achter een paar grote bomen, een grote stenen wasbak met kranen waar je drinkwater uit kon tappen. Daarachter kon je douchen mocht je er behoefte aan hebben (het was ijskoud water dus niet gedaan). Het wc gebouw stond een 600 meter verderop en was ruim opgezet. Er was een sauna, voldoende schone wc’s en we konden er tegen betaling van 50 cent gebruik maken van de solar douche (douche op zonne-energie). Voor het badje van onze dochter had ik mijn eigen solar douche meegenomen (deze gebruik ik ook thuis om even snel af te spoelen met warm weer).

De uitstapjes

Als uitjes zijn we naar Duisburg geweest. Daar was (toevallig) een duurzaamheidsfestival bezig. Mooi meegenomen want die in ons dorp zouden we net mislopen. Daar wat rond gewandeld, lekkere hapjes voor bij de ‘borrel’ gekocht en weer richting de tent. De dag erna zijn we met onze dochter voor het eerst naar de dierentuin geweest. Ze keek haar ogen uit bij de vissen en de boerderijdieren. Dat vond ik toch wel het hoogtepunt van de dierentuin.

Later in de week zijn we naar Dusseldorp gegaan om herinneringen ophalen aan mijn oude werk (ik heb daar 2 maanden intern gezeten). De dag erna zijn we naar MoviePark geweest. Wat een verschrikking. Wij zijn redelijk gek op pretparken maar waarom wordt er overal gerookt, dringt iedereen voor en moet de muziek zo hard staan. Nu ik dit terug lees is de conclusie eigenlijk gewoon dat ik oud word ;-).

Wat waren we kwijt?

Totaal waren we € 420,- voor de hele vakantie kwijt. Dit is inclusief vervoer, eten en drinken en entreegelden voor de dierentuin en MoviePark. Dit was ook een beetje het bedrag wat we aan deze vakantie wilden uitgeven. Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad zijn wel 2 dagen eerder dan gepland naar huis gegaan. Helaas waren de weersvoorspellingen niet positief en leek er ook geen verbetering in het weerbeeld te zijn. Wij kregen van de camping de 2 nachten die we er niet verbleven terug (wat wij heel netjes vonden). Nu gaan we morgen met onze dochter naar babyzwemmen en gaan we op bezoek bij opa en oma om Pretzel de papegaai op te halen.

Ben jij wel eens op budget vakantie geweest?