Vorige week kreeg ik een mailtje dat we weer over mogen stappen van energieleverancier. Momenteel zijn we uitermate tevreden over onze huidige leverancier maar overstappen kan lonen en zeker met een overstap bonus.

Ons verbruik

Momenteel verbruiken wij rond de 1800 kwu, leveren 629 kwu terug aan electriciteit en gebruiken 500m2 aan gas. Dit is vergelijkbaar met een 1 persoons huishouden ( lees hier hoe we dat doen)  In de vergelijking die we gaan doen schroef ik ons verbruik op naar 600m2 voor gas. Een echte zomer hebben we niet gehad en een nazomer krijgen we denk ook niet dus de verwarming gaat denk nog voor november aan ( al proberen we dit zo lang mogelijk uit te stellen door een warm vest en sloffen te dragen ). Wij krijgen buiten onze €170 aan overstap bonus waarschijnlijk nog €240 terug. Dat betekend dat we voor €600 per jaar verbruiken aan energie.

Overstappen dus.

Wij hebben besloten om weer over te stappen en wel om de volgende redenen.

  • Stroom en gas moeten groen zijn.
  • Een goede overstapsbonus.
  • Een website of app waar ik duidelijk overzicht krijg van mijn kosten en verbruik. En deze moet ook nog eens vriendelijk in gebruik zijn.

Bij onze huidige leverancier hebben we dus grijze stroom en grijs gas. Omdat we duurzamer willen leven willen we dus beide groen. Dit is wel wat duurder maar wij vinden dat niet erg. Omdat ik overal (en nergens) mijn energieverbruik wil zien moet er tenminste een website zijn waar ik op in kan loggen. Nu heb ik een app en krijg ik regelmatig een update over mijn verbruik (buiten dat ik alles registreer in Google Drive).

Inmiddels zijn we overgestapt naar een groene energie leverancier. De eerste emails zijn alweer ontvangen en krijgen €200 overstap bonus. Vooralsnog ben ik tevreden met mijn keuze.

Ben jij wel eens overgestapt van energie leverancier?