Omdat ik meer inzicht en overzicht wil in wat wij nog in huis hebben heb ik de voorraadkast opgeruimd. Nu lag er in mijn kantoor, in de keuken en in de voorraadkast eten en dat wilde ik overzichtelijk hebben.

De vriezer

Deze had ik een tijdje geleden al ontdooid en opgeruimd. Daaruit kwam een mooi overzichtelijk A4’tje uit met wat er in de vriezer zit. Op dit moment is het niet zo overzichtelijk meer maar hij voldoet nog.

Ik ga deze week weer aan de slag om een voorraadje pastasaus te maken en ook een voorraadje geweekte kikkererwten staat op de planning.

De voorraadkast

Hier was nog wel wat voordeel te behalen. Een groot deel van de spullen stond al in potten maar over de weken heen had ik er nog meer verzameld. Dochterlief is gek op augurken en die gaan er dus hard door heen. De potten deed ik in de vaatwasser en konden later gevuld worden met bijvoorbeeld gedroogde kikkererwten of pasta. Ik deed ook weer veel weg zoals lege flessen en spullen die ver (ik bedoel 8 jaar) over datum waren. Deze heb ik zover mogelijk gerecycled. Ook maakte ik nog iemand blij met 2 spuitbussen vlooienspray en een paar pakken kant en klaar broodmix.

(voor en na foto)

Op de potten deed ik een label en schreef erop wat erin zat zodat ik in een oogopslag kan zien wat erin zit (de labels komen van IKEA).

Waarom geen overzichtslijst?

Bij de vriezer heb ik expres een overzichtslijst gemaakt. Dit omdat ik de vriezer niet onnodig open wil laten omdat ik iets zoek. Nu kan ik gelijk zien in welke lade bijvoorbeeld de vegaburgers liggen. De voorraadkast hoef ik niet te ontdooien en ik weet dat als ik iets nodig heb dat ik het in de kast kan vinden.

Heb jij ook overzicht in de voorraadkast? Hoe pak jij dit aan?