Elke week doe ik een schoonmaakrondje op onze bovenverdieping. Buiten het standaard rondje stoffen, zuigen en dweilen probeer ik elke week een extra klusje op te pakken. Hier probeer ik niet langer dan een kwartier over te doen. Boven hebben wij 6 kamers (2 slaapkamers, de inloopkast, het washok, de badkamer en het kantoor van mijn man). Deze keer had ik het opruimen van het washok en de inloopkast op de planning staan.

Upcycling van ‘eenzame sokken’

Ieder huis kent ze wel, de sokken die eenzaam uit de was komen. Soms heb je er tijden geen en soms heb je er ineens een paar. De sokken van onze dochter gaan in een wasnetje maar daar passen onze sokken nooit in.

Daarom hang ik ze netjes op een rekje te drogen waar ze ook kunnen wachten op hun partner. Alleen vandaag was het tijd om ze te ruimen. Na 6 weken is het nog niet gelukt om hun partner te vinden dus heb ik 2 enkelsokken in de zak van Max gedaan en de andere 3 sokken krijgen een promotie naar wissersok (mijn man heeft maat 50 dus die sokken passen er makkelijk omheen 😉 ).

Met het opruimen kon er weer een klein tasje richting de vuilnisbak.

Tips voor eenzame sokken

  • Koop alleen maar de zelfde kleur sokken in dezelfde maat. Dan kan je ze onderling bundelen als je 2 losse hebt.
  • Doe (kleine) sokjes in een wasnet of bundel ze met speciale sokkenklemmetjes,
  • Was je sokken niet warmer dan 40 graden. Anders gaan ze pluizen

Wat doe jij met oude sokken? Heb jij nog goede tips om ze her te gebruiken?