Dit jaar heb ik meegedaan aan een sustainable fashion week. Hieronder laat ik je zien wat het in houdt en wat mijn resultaat was.

Sustainable fashion week

Van 7 t/m 12 oktober was het de sustainable fashion week. In deze week stond duurzame kleding centraal. Brand Mission in Haarlem organiseerde samen met een imago styliste een sustainable fashion challenge. Gedurende deze week kreeg je opdrachten in je e-mail samen met een filmpje om te kijken. Ook werd er een besloten Facebookpagina aangemaakt zodat je contact op kon nemen met mede deelnemers en ervaringen kon uitwisselen.

De opdrachten

  • Welk type ben jij in je kledingkast: de verzamelaar, de nostalgist, de minimalist, de weggooier of misschien wel de verwaarlozer?
    Ik was eerst een verzamelaar maar ben uiteindelijk naar de minimalist gegaan. Al had ik ook nog wel wat nostalgisch in de kast hangen en heb hier eigenlijk zonder moeite afscheid van genomen.
  • Deze voelde ik al aankomen: Ruim je kast grondig op. 
    Ik dacht dus dat ik al goed bezig was geweest maar nog haalde ik er 1 volle zak uit. Zelfs de shirts uit het Loro Parque (met papegaaien erop) moesten eraan geloven. Uiteindelijk gaan deze naar een papegaaienopvang die er heel erg blij mee zijn.
  • Dit keer geen opdracht maar een werkboek over diverse duurzame materialen. Wat zijn de eigenschappen en hoe worden ze geproduceerd. Dit was een zeer interessante opdracht.
  • Maak een capsule garderobe. Of te wel, hoe maak ik zoveel mogelijk combinaties met zo min mogelijk kleding. Dit gaf me weer een nieuwe kijk in mijn kast en ik maakte daardoor weer nieuwe setjes die ik naar diverse gelegenheden kan dragen.
  • Dag 5 was een hele gemene opdracht. Maak een verlanglijstje met de kleding die je graag zou willen hebben. Ik voegde natuurlijk de 2 winterjassen toe die ik op het oog had. En nog een lekker warm vest die ik wel voor thuis kon gebruiken. Ook staat er nog steeds duurzaam ondergoed op (wat niet te duur is omdat ik er best nog al wat van nodig heb ivm mijn ziekte) maar dat komt later wel.

De stylingavond

Brand Mission had er een styling avond aan gekoppeld. Deze vond gisteravond plaats in de winkel in Haarlem. Ik had me aangemeld dus ging met volle moed heen (ook omdat ik hopelijk mijn droomjas zou vinden). Ik werd heen gebracht door mijn lieve schoonmoeder die op doorreis was naar huis (Texel), dus ik hoefde de heenweg niet met de bus. Ik was nog veel te vroeg dus bij Lush naar binnen gegaan en daar niet zonder lege handen weer naar buiten (lukt me nooit, mijn kamer ruikt nu naar Lush zeepjes in ieder geval).

Eenmaal aangekomen was het al best wel druk. Er was lekkere thee, het was gezellig en er werd informatie gegeven over duurzame kleding en de capsule garderobe. Na afloop ging de muziek iets harder, kwam er prosecco en werd er door iedereen druk gewinkeld. Ik zag de jassen al hangen en ik werd direct aangesproken door een stylist. Zij gaf me duidelijke informatie over wat mijn kleuren (ik ben een lente type) en wat mijn sterke punten (taille en boezem) en zwakke punten (brede heupen) zijn. Hier kan ik heel veel mee want ik weet nu dat ik echt de verkeerde spijkerbroek heb gekocht (met zakken op de heupen) en ook dat kleur me goed staat in plaats van het eeuwige zwart.

Tromgeroffel ;-)…

Dit is hem dan! Mijn nieuwe jas. Het duurde een tijdje voordat ik deze tegen kwam maar heb eindelijk een nieuwe winterjas. Zoals ik ik mijn vorige blog vertelde moest hij nogal aan eisen voldoen. Hij moest duurzaam zijn, geen (nep)bont bevatten, lekker warm en waterafstotend, een taille hebben en offline beschikbaar zijn. Dit is hem dus! Niet de jas die ik in eerste instantie op het oog had maar ik ben er blij mee!

Heb jij meegedaan met de fashion week? Heb jij wel eens kleur advies gehad?