Sinds het jaar 496 is er de dag van de heilige Valentijn. Deze wordt jaarlijks gevierd op 14 februari. Het originele verhaal van Valentijn is een stuk bloederiger maar wereldwijd wordt de liefde gevierd. Natuurlijk is dit voor de commercie een uitgesproken dag om hun spullen te verkopen. De bloemenwinkels maken overuren en restaurants zitten volgeboekt. Dit jaar doen we niets (echt niets) aan Valentijn omdat wij dit jaar 2 jubilea vieren (10 jaar samen en 5 jaar getrouwd) en dus al feest genoeg hebben.

Hieronder een paar tips om het een duurzame en leuke Valentijn te houden.

    1. Mocht je bloemen willen kopen dan kan je rekening houden met de volgende tips. Zo weet je zeker dat je bloemen niet een te zware belasting op het milieu zijn.
    2. Liefde gaat nog steeds door de maag dus doe samen boodschappen en kook samen jullie lievelingsmaaltijd.
    3. Mocht je echt geen zin hebben om te koken dan kan je altijd nog een film gaan kijken onder het genot van een lekker wijntje en een stukje kaas.
    4. Wil je echt iets geven ga naar de kringloop, wereldwinkel of misschien ben je zo creatief om zelf wat te maken. Tweedehands is altijd nog beter dan nieuw kopen.
    5. De beschrijving om het zelf te maken moet ik nog vinden maar je kunt tegenwoordig (valentijns) kaartjes kopen van groeipapier. Deze kan je in de tuin neerleggen en groeien er bloemen uit. Zodra ik weet hoe ik dit moet maken krijgen jullie de beschrijving.

Ga jij nog iets doen met Valentijn? Of laat je het aan je voorbij gaan?