Eens in de zoveel tijd proberen wij, behalve het noodzakelijke, geen boodschappen te doen. Wij hebben momenteel een vriezer die uitpuilt en een boodschappenbudget waar het eind van in zicht is. Dus reden genoeg om vandaag alleen het noodzakelijke te kopen).

Budget

Wij hebben ons als budget € 200,- per maand gegeven voor boodschappen. Vooralsnog lukt dat aardig . Vorig jaar waren we € 2417,77 kwijt (owke iets over budget) . Daarvan was de duurste maand december (€ 352 ) omdat we
toen onze vriezer gekocht hebben ( zie later in dit bericht).

Van dit budget doen we alles. Dus ontbijt, tussendoortjes,lunch,avondeten ,drinken en koopzegels. Nu drinken wij geen koffie / frisdrank maar hebben wel altijd voor visite in huis.  Als er gasten komen om te eten zetten we makkelijke maar heerlijke gerechten op tafel. Laatst hadden we een salade met zongedroogde tomaten, aardappeltjes en skrei (kabeljouw) .
Vandaag ga ik een stronk broccolli halen om er een soep van te maken, ik pureer een paar roosjes voor dochterlief en de papegaai krijgt ook een roosje als avondeten ( volgens dit RECEPT is de stronk ook eetbaar).
Denk deze week een tientje kwijt te zijn.
Scoupy en andere geld terug acties worden hier ook gebruikt. Mits we het nodig hebben ( meestal is het snoep wat je gratis krijgt). Daarmee hebben we vorig jaar € 200,- ‘bespaard’.

De nieuwe vriezer.

Voordat N. geboren was hadden we een klein meningsverschilletje. Ik wilde het met de huidige vriezer doen ( 3 laden) en manlief wilde een nieuwe extra vriezer. Je raadt al wat er is gebeurd.
Er staat een nieuwe vriezer op de kastenkamer. En ik moet eerliijk bekennen dat ik er geen spijt van heb!
Ik zag vooral de nadelen: Een grote lompe vriezer die herrie maakt en energie slurpt. Maar dat lijkt alles mee te vallen. Ook kan ik nu lekker vooruit koken en overige porties invriezen. Alles wat open gaat ( aardappelproducten /
vlees) gaat in de vriezer beneden zodat we dat eerst opmaken. Ook kan ik mijn overschot aan afgekolfde melk in de vriezer zetten voor noodgevallen.

(voorraadje vleesvervangers gekocht en ingevroren)

Weekmenu

Omdat we deze week uit voorraad eten wordt dit ons weekmenu:

Maandag: Broccollisoep met brood
Dinsdag: Salade met aardappeltjes en vleesvervanger
Woensdag: Kip Kerrie met thaise groenten
Donderdag: Sauna ( eten hoogst waarschijnlijk daar)
Vrijdag: Falafel (met leftover salade)
Zaterdag: Nasi met sate
Zondag: zelfgemaakte glutenvrije pizza

Boodschappen:

Broccolli (bonus AH)
Creme fraise
Sla
tomaten ( om zelf te drogen in de oven als de zonnepanelen aan staan 😉 )
kappertjes
Gist
bananen

Hebben jullie ook een boodschappenbudget?  Lukt het hiermee?