Ik zou nog een update plaatsen over ons wasbare luier avontuur. Inmiddels zijn we weer een stap verder dan alleen oriënteren op internet.

Afgelopen maandag mocht ik bij iemand die ik ontmoet heb via de ‘wasbare luier’ groep op Facebook even een kijkje nemen in haar stash. Ik heb diverse systemen mogen voelen en zien. Er zijn zoveel systemen dat ik in het begin een beetje de weg kwijt was maar na veel vragen is er het een en ander duidelijk geworden. Worden het nu pre-folds, all in one systemen of toch 2-delig? Ik had na dit gesprek al stiekem een voorkeur.

Dagje Alkmaar

Ook omdat mijn man een lunch voor zijn verjaardag van mij had gekregen kwam het wel erg mooi uit dat Kaatje Katoen in Alkmaar een demo had bij de Eko-plaza. Hier zijn wasbare luiers standaard opgenomen in het assortiment van de winkel. We werden verwelkomd door een van de consulentes van Kaatje Katoen. We konden alles aan haar vragen en het hielp ook dat zij zelf ruime ervaring had met het gebruiken van wasbare luiers bij baby’s. Na een leuk en informatief gesprek was het tijd voor de (glutenvrije) lunch in de leuke binnenstad van Alkmaar. Hier komen we vaker terug 🙂

Gaan we over? en wat nemen we?

Dit is voornamelijk een vraag voor mijn man. Ik was namelijk al overtuigd dat wasbare luiers een volgende stap is in het verduurzamen van ons gezin. Hij vindt dat we het moeten proberen! De keus is gevallen op een 2 delig systeem omdat dit minder lekkages geeft. Wel willen we eerst parttime gaan wasbaar luieren en mocht het goed bevallen dan gaan we over op fulltime. Nu ben ik nog druk met het uitzoeken van welk merk en wel materiaal het beste bij ons past.