Afgelopen januari deed ik mee aan de minimaliseer challenge van Moeders Minimalisme.
We zijn nu 3 weken verder en ik wil er graag op terug blikken wat het mij ( en uiteindelijk ook ons gezin) gebracht heeft.

Meer ruimte: Een van de grootste dingen die het huis verliet was het dressoir. Hier was nog maar 1 kastdeel en 1 lade van in gebruik en de rest was leeg. We hebben nu de tv op de plek van het dressoir gezet en de ruimte is gelijk een stuk lichter en opener.

Voor
Na

Meer rust: De huiskamer is nu een stuk overzichtelijker. We hebben nu ook geen last meer van magneetplekken ( plekken waar je spul neergooit omdat je het nergens kwijt kan). We willen uiteindelijk ook meer grote planten in de huiskamer zetten om het nog rustiger en huiselijker te maken.
Ook heb ik in de hoge kast grijze dozen (oude dozen met grijze folie) gezet waar de losse spulletjes in kunnen. Dit oogt gelijk een stuk mooier.

Minder schoonmaken: Dit is een heel groot voordeel van minimaliseren. De bovenverdieping kunnen we nu volledig stoffen, zuigen en dweilen in nog geen half uur. Als we ons een beetje kwaad maken op de begane grond zijn we daar ook met een half uurtje klaar.
Deze tijd kunnen we weer aan onze dochter besteden.

Zoals je hebt kunnen zien alleen maar voordelen. Een echt nadeel heb ik niet kunnen vinden.

Minimaliseer jij ook?