Week 2 van de No spend Challenge zit erop. Het was letterlijk een week van vallen en opstaan. Ben veel in de verleiding gekomen om te kopen, heb sommige dingen ook ‘gekocht’ maar ook weer veel bespaard.

Mijn vorige blog

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik een beetje zat met het geld wat ik naar de buffer deed voor voorziene uitgaven. Uiteindelijk heb ik het advies ter harte genomen om € 50 over te boeken naar mijn lopende rekening voor het cadeau van mijn schoonmoeder. Ik kreeg gelijk weer wat meer lucht en de No Spend Challenge is nog niet mislukt (al dacht ik even van wel ).

Het weekmenu

We begonnen op zondag met de pannenkoeken die mislukten. Die aten we in plaats van de patat met snacks die op het lijstje stonden. Maar je raadt het al, ze mislukten finaal en zijn alsnog naar de snackbar gegaan voor een patatje.
Voor de rest van de week mag ik wat boodschappen betreft niet klagen. Ik haalde voor €16,- de maand voorraad aan houdbaar beleg (smeerkaas,hagelslag,pasta etc). Haalde voor € 15,- aan spullen voor de BBQ en kocht voor € 15,– aan bruikbare GTA artikelen.(Geld Terug Actie). De vriezer is weer wat leger en we hebben weer wat nieuwe recepten om te proberen. Ook is eindelijk de scharrelkip uit de vriezer (die lag er al een tijdje )Dus kan weer beginnen met het vooruit koken voor onze dochter.

De verleidingen

  • De sale bij Little Lamb nappies. Die wasbare luierverslaving is er. Maar eerst de ‘nieuwe’ tweedehands luiers wassen en gebruiken en kijken wat mijn favoriete systeem is.
  • Een lekkere lekkerbek. Ging boodschappen doen en voor de Appie stond de visboer net zijn lekkerbekken te bakken. Had manlief al gebeld of hij ook wilde en hij had er ook wel zin in. Totdat ik de prijs zag. €9,- voor 2 lekkerbekjes die we nog op moesten warmen ook. Laat maar! Ik heb bij de Appie 2 extra verpakkingen Valess gehaald ( 1+1 gratis) en we hebben in plaats van vis een vegetarische cordon bleu gegeten. (En vis eten kan ik donderdag weer ‘onbeperkt’ bij opa op Texel ).
  • De bulletjournal en de speelbal: Wil  al maanden een goede bulletjournal beginnen en had er eentje op het ook. Maar ik zat met de verzendkosten want ja, vanaf de € 20 gratis verzenden. Nu had ik een speelbal van natuurrubber op het oog voor onze dochter en deze hadden ze ook bij Bol.com te koop, Dus tsja.. Ik zat over de € 20.- heen en heb de bulletjournal en de speelbal gekocht. Maar… Ik had nog 3 Bol.com bonnen dus die heb ik daarvoor aangesproken
  • Make up. Draag het amper maar volgende week heb ik een bruiloft en wil leuk op de foto’s staan . Voor deze gelegenheid zou ik dus nieuw moeten aanschaffen. Ik kon het duurste van het duurste kopen maar uiteindelijk was ik voor € 2,77 klaar bij de Big Bazar. Heb een mooie lipstick en een blush gekocht waarmee ik wel weer een paar jaar mee vooruit kan ;-).

Op zich was deze week zwaar (ook omdat ik prive wat problemen had) maar ik heb het toch maar weer gedaan. Mede door mijn buddy is het alsnog geslaagd :-).

Vooruitblik

Week 3 is nu dus begonnen en heb geen verleidingen / problemen in zicht. De rekeningen zijn betaald en aangezien wij van donderdag t/m zondag onder de pannen zijn wat leuke dingen betreft geef ik daar geen geld aan uit.

Nog 2.5 week te gaan totdat mijn salaris er weer is en ik het restant naar de ‘leuke dingen’ rekening kan boeken.

Hoe staat het er bij jullie voor met de no spend challenge? Is het vol te houden?