Zoals in een eerder blog was mijn een van mijn goede voornemens om minder verpakkingsmateriaal te kopen door zelf brood te gaan bakken. Vandaag was het (eindelijk) zo ver dat ik het aandurfde om een brood te bakken. Nu zal je wel denken zo moeilijk is dat niet maar aangezien mijn broden nooit rijzen en altijd een vaste homp worden was de stap groot.

Kant en klaar

Op het web had ik ervaringen gelezen over een kant en klare spelt-rogge bakmix. Ik kan zelf niet tegen tarwe dus deze leek me uitermate geschikt om te proberen. En voor die € 0,59 kon ik hem niet laten liggen. De verpakking is van papier dus deze kan gerecycled worden.


Ik zette alle spullen klaar zodat ik niet mis zou grijpen.

Onder genot van een muziekje deed ik wat kneedwerk.

Tijd voor de tweede rijs.

En het is een wonder! Het lijkt op een brood. Nog niet het formaat wat ik zou willen hebben maar toch. Nu de oven in!

En dit is hem dan! Mijn eerste echte brood. Nog niet zoals ik hem wil want hij mag nog iets groter en luchtiger maar denk dat het aan het rijsproces ligt. Volgende wordt vast beter maar het begin is er! Hij wordt trouwens weggegeven aan mijn moeder voor het laten logeren van dochter. Ik heb er een broodzak omheen gemaakt van een oud laken.

Broodbakcursus

Binnenkort gaan we op vakantie en dat is precies in de week dat Gera van Op Orde een cursus (paas)broodbakken geeft. Nu wil het dat het maar een half uurtje rijden is vanaf het park waar we zitten dus toen ze een oproep deed heb ik me gelijk aangemeld. Binnenkort heb ik nog lekkerder brood dan ik nu al bak.

Maak jij ook je eigen brood? En heb je nog tips wat broodbakken betreft?