Op de Facebook pagina van Meer geld, minder stress gaat binnenkort de zomer versie van de no spend challenge van start. Enthousiast dat ik ben ben ik al begonnen. Mede omdat mijn doel niet zo groot is maar wel binnen een 2 maanden uitgevoerd gaat worden.

Het doel van deze no spend challenge

In het begin wist ik echt niet wat mijn doel zou moeten worden. Ik heb alles al, kan kopen wat ik wil en de spaarrekening is ook al goed gevuld (Oke, die kan altijd beter 😉 ).

Mijn doel is dan niet iets materieels maar een ervaring. Mijn moeder en zusje zijn jarig in de zomer, vaderdag is net geweest en ik wilde graag iets doen met de familie. Dus het idee was om met zijn allen naar Vogelpark Avifauna te gaan. Ik heb daar drie jaar gewerkt als gids en leidde daar mensen rond. Ook bemande ik de ‘Kwetterkar’ waar bezoekers eieren, veren en skeletten aan mogen raken. Ik gaf daar als vogelliefhebber graag uitleg bij. Helaas werd de afstand door verhuizing te groot en heb ik mijn vrijwilligersbaantje opgezegd. Ik denk er met een goed gevoel aan terug en stiekem mis ik het ook wel.

Ik heb totaal 5 kaartjes nodig en nog wat geld voor iets lekkers. Omdat ik 2 kaarten gratis heb via de zomeractie van de garage (1+1 gratis) hoef ik nog maar 1 kaartje te kopen voor het normale tarief. Maar het wil dat ik nog dagje uit munten heb van de Jumbo die ik weer inlever. Al met al ben ik € 44,50,-  kwijt voor 5 kaartjes. Daarnaast wil ik nog een patatje en/of ijsje trakteren dus denk dan rond de € 70,- totaal kwijt te zijn voor een dagje uit met de familie. De kosten zijn het niet maar de herinnering houden we voor altijd <3.

Hoe ga ik dit doen?

Natuurlijk met behulp van mijn eigen regels maar ook met mijn buddy. Bij haar moet ik verantwoording afleggen over mijn uitgaven.
Om nog meer achter mijn kont achterna gezeten te worden heb ik de app ‘My Wallet’ geïnstalleerd op mijn telefoon. Hierin noteer ik echt elke uitgave en wordt ik echt met de neus op de feiten gedrukt. Nu alleen nog even kijken of ik mijn cash uitgaven (van geld wat ik al in mijn portemonnee had) kan registreren maar dat moet goed komen. Ik heb nog 10 dagen…

De app die ik gebruik voor de no spend challenge

Geplande uitgaven juli

De volgende uitgaven heb ik al wel gepland staan voor juli en daar kan ik met geen mogelijkheid omheen.

  • Schoonheidsspecialist: € 50,-
  • Tattoo: € 80,- (staat al een half jaar gepland maar door ziekte de afspraak moeten verzetten)
  • Kapper: € 20,- (dit mag wel weer na 4 maanden)
  • Autokosten: € 150,-
  • Zorgkosten: € 80.-

Een snelle berekening laat mij zien dat ik € 161,- over houd om vrij uit te geven in juli. Dit moet lukken maar het liefst houd ik dit in mijn portemonnee…

Wens me succes met deze no spend challenge 😉