Selecteer een pagina

De supermarkt had Nederlandse tomaten in de aanbieding dus heb er daarvan een stuk of 8 gekocht.
Er waren er al een paar in de guacamole en chili sin carne verdwenen maar had er nog genoeg over voor zongedroogde tomaten. Deze maak ik eigenlijk alleen als ik
weet dat het zonnig buiten is zodat de zonnepanelen zorgen voor de stroom. Ze moeten namelijk een dikke 2 uur in de oven op grilstand.

 

Na 2 uur in de oven.

 

Het recept is als volgt:

Snijd een tomaat in 12 partjes en besprenkel deze met extra vergine olijfolie. Doe er naar smaak wat grof zeezout overheen en doe ze in de oven op 100 graden voor +- 2 uur.
Bewaar ze in een schone pot en doe er extra vergine olijfolie bij. Wij bewaren ze in de koelkast.

Een potje met 240 gram zongedroogde tomaatjes kost €1,50,-. De tomaten kostten me €1,- en de olie €1,-.

 

Eet smakelijk!